Bakprogram!

Publicerad 2013-02-27 15:28:22 i videor,

Vi skulle ju göra ett matlagningsprogram men det blev ett bakprogram nu! :)

Vi glömde säga att ugnen ska stå på 225 grader hehe xD

Forsätt läs!

Publicerad 2013-02-23 15:29:00 i Allmänt,

Vi lägger nu ut punkter på vår blogg just varför du ska forstätta kolla in på bloggen varje dag. 
 
  • Vi vill att denna bloggen ska vara rolig att läsa. Man ska kunna klicka in ledsen och gå ut glad. Man ska kunna klicka in glad och komma ut super glad. Vi vill sprida all glädje som går i varje inlägg. 
  • Vi vill att när man ska gå ut ur vår blogg ska man ändå lärt sig nått nytt. Typ tex om mobbning att man inte ska hålla på med sånt. 

Detta är några av alla skäl till att du ska fortsätta läsa våran blogg. 
puss! 

5 saker ni kanske inte visste om oss

Publicerad 2013-02-21 12:09:00 i Allmänt,

  • Vi HATAR småkryp, haha man kan inte riktigt göra det när man håller på med hästar. Men vi gör det ändå!
  • Vi älskar att måla naglarna.
  • Vi älskar att fota, fast olika saker.
  • Vi har inte samma killsmak, BARA på två killar, hehe.
  • Vi har varit kär i samma kille, eheehheh, vi har blivit osams måånga gånger pga det, HAHA!

Jobbet med sin häst

Publicerad 2013-02-20 13:12:00 i Hästar,

Dom som verkligen kämpar med sin häst och har ett mål att nå och sen når det målet. Det är grymt, att man verkligen KÄMPAR KÄMPAR och KÄMPAR. Aldrig ger upp, man får ett resultat när man mått målet och är nog ganska stolt och glad då. Det är verkligen jättekul att se sånna som får träna för duktiga tränare och kämpar med sin häst. Att sedan få ett grattis tjejen, du har verkligen lyckats det är nog ännu roligare. Det kan ta tid att nå sitt mål, men kämpa och tänk på när du väl har klarat det. Tror det ger dig en push. Väldigt kort inlägg, tråkigt att läsa, men asså vi har INGET att skriva om :((
 

Svart eller Vit?

Publicerad 2013-02-19 15:19:45 i Åsikter,

Hej på er! 
Vi kom på en sak vi inte hade skrivit om! Svarta personer eller vita. Vissa är ju väldigt arga typ varför får man inte säga negerboll när man får säga vitlök. Vi håller med till viss del, men vi alla bor faktiskt i samma land. Vi ska respektera dom lika så som dom ska respektera oss! Vi alla måste hålla sams. När en "svart" gör nått brott är det liksom "Asså seriöst, dom är ty helt knäppa." men när vi själva gör nått är det liksom "who cares?" Bara för en svart gör något så betyder inte det att alla är knäppa. Är vi alla vita knäppa för en av oss gör nått brott? Nej? Alla är lika värdefulla oavsett hur dom ser ut eller vad dom gjort eller vilken färg dom än har på huden! RESPEKT. 
du är fin som du är! 

Några bilder på oss!

Publicerad 2013-02-19 11:33:00 i Allmänt,

Vi tänkte bjuda på några bilder på oss. Eftersom vi inte har något att skriva om. Så får ni se lite mer hur vi ser ut också!
Ganska nytagna, en del oseriösa och förlåt för ofokus på en del!

Musiktips

Publicerad 2013-02-18 12:32:00 i Tips,

Vi har ju typ inget att skriva om så vi tipsar om lite bra låtar. Skulle vara SUPER om ni skrev nått vi kunde skriva om. För vi har lite svårt att komma på just nu..
 
 
 
 
 

Hästarna är ju väldigt snälla

Publicerad 2013-02-16 12:16:00 i Tankar,

Tänkte ta upp en sak här nu, rubriken ärju "hästarna är ju väldigt nsälla". Då kommer ni tänka bah eeh va babblar dom om nu. Men tänk vad mycket vi gör med hästarna och dom gör bara som vi vill. Okej, inte alltid då men asså väldigt ofta. Vi drar i den tygeln, dom svänger ditåt, vi gör en galoppfattning och dom börjar galoppera osv osv. Dom kan ju sjukt mycket saker och dom gör som vi säger. Tänk att vi sitter på deras ryggar och styr dom. Det är faktiskt riktigt coolt. Vi lär dom MASSA saker och allt sitter liksom kvar. Vad mycket dom måste tänka på alltså. Gå i form, arbeta, galoppera lyssna på oss vad vi sägeråt dom att göra. Det borde bli väldigt mycket att tänka på. Men hästarna kanske inte riktigt tänkersom oss då ju men aah. Det blir nog som en vana för dom. Haha vi har typ inget att skriva om så detta kanske blev ett litet konstigt inlägg som vatteninlägget. Menmen, skulle vara super om ni tipsade oss :D 
 
Läggerupp en bild på mig(Ida) och Calle.

Secretariat, filmtips

Publicerad 2013-02-15 11:23:00 i Tips,

Vi tänkte tipsa om filmen Secretariat. Det är en hästfilm, filmen är så sjukt bra. Ni som inte sett filmen måste se den. Den är verkligenhetsbaserad. Såhär står det om filmen på en sida på google:

Secretariat är en hästfilm, men inte den vanliga sorten utan mer en amerikansk berättelse om att våga satsa på sin dröm, våga tro på sin vision och ge järnet. Christopher Chenery äger en stor hästgård. När han dör ärver hans två vuxna barn gård och hästar, men det blir en stor skatteskuld också. Sonen vill sälja gården men dottern, som bor i Denver med sin familj, blir fascinerad av två föl som väntar på att bli födda. Hon är säker på att en av dem ska bli en stor galopphäst.

Berättelsen om Secretariat bygger på en sann historia och den är en varm film. Diane Lane och John Malkovich spelar huvudrollerna i den här filmen från producenterna av Miracle, Invincible och The Rookie.

Vi rekommenderar den filmen starkt asså. Vi lägger upp en trailer på den och lånar några bilder av google.

 

 

Internet är ändå ganska bra ändå!

Publicerad 2013-02-14 12:48:00 i Tankar,

Hej!
Tänkte ta upp lite bra saker med internet, inte bara all denna nätmobbning och hur mycket skit som finns på internet. Stora bloggare som är förebilder kan verkligen insperera folk och göra folk glada. En del träffar ju sina killar på nätet, visst det finns många killar som inte är bra också. Men man kanske hittar kärleken för resten av livet. Man kan också hitta vänner på internet som stannar vid ens sida resten av livet. Det finns mycket kul på internet också, typ som stallet.se är ett ställe som jag(Ida) var beroende av det ett tag och hittade en riktigt bra vän. Men det finns massa andra sidor som man kan lära känna vänner igenom. Blogga kan man ju också göra och det är ju sjukt kul, kanske lite extra kul för dom som blir stora och så. Vi har tyvärr inte jättemycket mer att säga om detta så! 
 
Detta är jag(Ida) och min vän Isabel som jag hittade på internet!

Vatten, lääs ganska knäppt.

Publicerad 2013-02-13 12:28:04 i Allmänt,

Detta är ett tankeinlägg. Känns som att det kommer bli ganska rörigt men hoppas ni förstår. Bara Ida som skriver nu för det är en tanke som jag tänkt eller vad man säger!
Men för typ en vecka sen så drack min mamma vatten och så sa vatten smakar ju ingenting. Men egentligen har det ju faktiskt en smak. För allt har ju en smak, man känner ju ändå någon smak när man dricker vatten. Det är ju inte helt smakfritt. Tänk på att verkligen känna på smaken nästa gång ni dricker vatten för det smakar ju nått men alla säger att det inte smakar någonting. Smaken är ju svår att förklara. Som när jag va med Johanna i måndags så drack vi coca cola. Jag kände verkligen efter på smaken inte bara drack och tänkte att dethärär gott. Utan kände verkligen på smaken. Kom fram till att egentligen är inte coca cola så gott. Och när man smakar på smaken så kan man inte beskriva den heller. Nu blev detta inlägget lite mer än vatten men ett sånt här "smak" inlägg kör vi på ist! Men det var en annan gång jag var med Johanna också så åt vi sourcream onion chips, jag kände verkligen på smaken där med. Så sa jag till Johanna, chips är ju eegentligen inte så gott om man verkligen känner efter på smaken. Hennes syster sa då att det är nog för att det är krispigt som gör det lite gott också. För om man bara äter chips och inte tänker jättemycket på smaken så är det ju gott. Men jag tror faktiskt att det gör lite att det är krispigt, det är faktiskt ganska coolt. Haha, detta inlägget kanske inte var så roligt eller intressant. Men hoppas ni läste det och testa nästa gång ni äter chips eller dricker vatten. Jaja hörs!
 
// Ida
Tog en bild på vattnet i stallet en gång när jag fyllde en vattenhink så den bilden får stå för inlägget!

Ge oss förslag!

Publicerad 2013-02-09 15:23:46 i Allmänt,

Hejsan! 
Vi vet inte riktigt vad vi ska skriva om längre. Känns lite som att vi har skrivit om allt som finns att skriva om. 
Kan inte ni skriva en komentar om vad du vill att vi ska skriva/göra? 
Ni kanske vill att vi ska skriva om tillexempel Ponnyakuten? 
Ni kanske önskar att vi kunde göra fler inlägg om dagen. Eller att vi ska skriva lite om våra ridpass också? 
Hur önskar ni att bloggen ska vara? 
Ös in med komentarer det skulle vara super snällt. 
Vi vill veta vad ni vill läsa om på just denna blogg! 
 

Tar upp det igen!

Publicerad 2013-02-08 12:00:00 i Åsikter,

Hejsan på er fina! 
Nu tar vi upp det igen.. Nätmobbning! 
Det är det värsta som finns. Man kan göra och säga väldigt mycket bakom en skärm. Då blir det lätt man får tankarna "Ja men vem bryr sig om jag postar det här?"  men vi ser. Vi ser hur folk slänger skit på varandra hit och dit. Vissa går in ocg stampar ner foten medans vissa inte vågar. Det är väldigt lätt att sitta bakom en skärm och kasta skit på varandra. Men det är inte okej. Man kan faktiskt ta åt sig. Skulle du vilja vara en del av bitarna som gjorde så att personen inte orkade leva längre? Det tror vi inte, vi skulle iallafall inte vilja leva med att sårat en person så djupt. Det vi vill är at du ska tänka på vad du skriver till andra. 
Föråt att vi inte har nån bild!
 

Melodifestivalen 2013!

Publicerad 2013-02-06 12:51:00 i

Hej! 
Vi har som en tradition att ALLTID kolla på mello. Det är många som har har ni det? Men iallfall i Lördags visades ju första avsnittet! Det var skiit tråkigt. Det var ingen bra alls. Hoppas verklogen att nästa avsnitt blir bättre! Tyckte ni det var nån som var jäääätte bra? Skulle vara väldigt kul att veta vilken isåfall så släng in en komentar! :) 
Melodifestivalen har ju alltid varit bra men detta året var det kast. Det var verkligen inte bra. MEN vi kommer att fortsätta kolla på det: 
1. Det är en tradition! 
2. Det har bara gått ett avsnitt så vi ger det en chans till! 
Visst är det värre en det var i Lördags denna helgen då vet vi faktiskt inte om vi kommer fortsätta kolla. 
(Ebba Skriver) 
Ida kommer säkert fortsätta kolla bara för hennes största idol Danny Saucedo är med. 
Haha! 
Men iallafall vi tycker alla borde ge det en chans till! :) 

Skillnad med Calle!

Publicerad 2013-02-04 12:04:00 i Hästar,

Hej, bara Ida här igen!
Videon är ett klipp från nästan två år sen, dock red jag inte honom som jag gör nu då, red honom bara sådär ibland,  och ett klipp sen i höstas. I fösta videoklippet rider jag helt fail och slänger med armarna och helt konstigt. Sen i andra videoklippet hoppar jag ju men man ser ändå galoppen innan hindret och så. Jag tycker att jag rider Calle MYCKET bättre nu än vad jag gjorde då! Så här får ni en liten skillnad-video.
 
 

Tankeinlägg!

Publicerad 2013-02-03 14:37:00 i

Hej! 
Nu tänkte vi skriva lite om tankar! 
you know Ebba & Idas "skriver om allt och inget inlägg är rätt bra!" 
Vi bara kör på! :)
Detta kanske låter lite löjligt men... Stör oss så sjukt mycket på gruppen "Hästar är bara en frukt som inte finns" 
puuuh vad irriterande. Dom har ju även en shop med. Där man kan köpa massa tröjor där det står så på, så sjukt löjligt. Vi vet att det är jätte många som stör sig på det, men vi vet också att endel hästmänniskor diggar gruppen. Usch så löjligt, om man tror att en häst är frukt är man tappad bakom en sten. Vad är det alla rider på vad är det förnått som går runt i hagarna då? Inte är det en frukt dom finns i kylskåpet. Det gör ju knappast hästen eller hur? Meningslöst alltihop. 
detta var ett kort kort inlägg från oss! 
Vi hörs! :* 

Outfit!

Publicerad 2013-02-03 12:45:00 i Mode (kläder,skor,osv),

Det är inte svårt att få ihop en helt underbar outfit! Det finns så många olika sortes stilar. Man ska inte vara rädd för att mixtra med kläder. Varje dag ett tag nu kommer vi sätta upp en helt otrolig outfit! Vi ska testa Februari ut. Så får vi se om ni gillar det och vill ha kvar det. 
Idag ska vi sätta upp ett ttuff stil. Vi kommer köra på lite Selena Gomez stil. 
 
Här är en sjukt cool tröja. Den har det där lilla extra som är svårt att hitta. Cubus, 199:-
      
Detta är ett bar skit snygga jeans från Lindex för 199:- inte jätte dyra och ändå sjukt snygga. Domma är lätt att hitta en ur snygg outfit till. 
Domma är helt underbara! 
Jag(Ebba) har ett par sånna här! Jätte sköna så verkligen ett tips från mig. Lite små i storleken bara kanske. 
Domma skorna kommer göra allt i denna helt underbara outfit! 
Skopunkten 249:- 
Nu har du en helt underbar outfit! 
Puss! 
 

Hobby

Publicerad 2013-02-02 14:53:00 i

Hej! 
Nu tänkte vi bara skriva om att ha en hobby och lite sådär. 
Det är ju rätt viktigt att ha en hobby och ha nått man tycker om att göra också. Så man inte bara sitter hemma och latar sig framför tvn eller datorn. Visst det kanske är en hobby ;) Men asså nu menar vi en hobby dår man gör något. Rör på sig liksom! Tex att fota, spela fotboll och rida. Man kanske till och med tycker om alla tre. 
Men det är viktigt att tycka sin hobby är kul. Liksom inte bara åka till stallet för det känns som ett måste utan åka till stallet för det är kul. Det finns mycket inom ridningen som inte alltid är kul. Man kanske tappar lite vänner om man är i stallet 7 dagar i veckan och ibland kanske man känner ååh jag måste åka till stallet idag när mina vänner ska göra dehär och dehär. Men va glad över att du har en hobby och ett sånt underbart djur!  Och inte bara gå på sin fotbollsträning för att pappa tycker det utan för att det är kul. Nått DU ÄLSKAR, brinner för och känner att detta är min grej. 
 

Sommar Outfit

Publicerad 2013-02-01 12:58:00 i

Hej!
Nu sätter vi ihop helt galet snygga somma outfits!
så njuuuuut! :)
Denna blus är sjuuukt snygg. Den ser lite såhär hänig tantig och ful ut här! Men på hm modellen var den helt underbar! Klicka på bilden så kommer du direkt till blusen från hm.
Tänk den blusen instoppad i shortsen! LOVE LOVE LOVE !
Detta med låga Converse det är kärlek det!
 
 
 

Om

Min profilbild

Ida & Ebba

Hej vi är 2 tjejer som heter Ida och Ebba. Vi är 12 år och kommer skriva om tankar, åsikter, mode och vårt intresse hästar. Det kommer också komma upp lite tävlingar. Hoppas ni gillar bloggen, ha det bra! :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela